de bank is blij met me

Ga naar de bank om kleingeld in te wisselen. Een baliejongen die zich loopt te vervelen zegt, zo dat is flink gespaard. Ik zie trouwens dat u uw internet spaarrekening moet omzetten naar een andere. Op deze krijgt u nauwelijks rente. Hij praat heel snel. Als hij uitgesproken is weet ik niet naar welke spaarrekening ik moet muteren. Ik zie dat u een aardig saldo heeft regelt de baliejongen die niks anders te doen heeft mijn geldzaken verder. Heeft u dat geld allemaal nodig? Eeuh. Hij is snel die jongen. Sneller dan ik kan denken.
Kan ik u interesseren voor een nieuw produkt een beleggings...en dan raak ik hem weer kwijt in een ratelend betoog. Gegarandeerd dit 1% en gegarandeerd zus 5% en zoveel jaar en...
Belegging. Dat woord ken ik. Nog meer beleggen. Ik heb al een beleggingshypotheek en die levert niks op.
Dat moet u op lange termijn zien, zegt de bankjongen, over dertig jaar...Over dertig jaar ben ik oud. Ik denk dat ik dat geld ga gebruiken om mijn hypotheek af te lossen. De bank wordt rijk van de rente die ik betaal. De bankjongen kijkt naar mijn hypotheek. Ja, u betaalt een forse rente, zegt hij blij. Een paar dagen later ontvang ik een kadootje van de ABN. Chocolaatjes.
De bank is blij met me...

« J & J zijn getrouwd | hemdsmouwen hemdsmouwen »